Jest lato, a więc najlepszy czas na próbowanie owoców i doświadczania pełni ich smaku, na wiele owoców możemy pozwolić sobie tylko w czasie letnim, bo w późniejszych porach smakują już raczej jak mierne podróbki prawdziwych owoców, dlatego też, planując zimę i smakowite przekąski na ten czas, warto już teraz pomyśleć nad czymś pożywnym i owocowym. Najpopularniejsze polskie owoce, a więc jabłka możemy wykorzystać na milion sposobów, warto sobie zostawić trochę na zimę lub już teraz zabrać się za robienie pysznego, smakowicie jesiennego, musu. Jest on bardzo prosty do wykonania, można go zamknąć w słoikach, a w chłodniejsze dni tylko wyjadać. Jabłka można wykorzystać na bardzo rożne sposoby – od tych najprostszych po bardziej skomplikowane i wymagające kulinarnego doświadczenia. Warto też latem zamrozić na przykład truskawki, te najsłodsze i największe, by zimowym porankiem pełnia ich smaku przypomniała nam o słonecznych dniach. Bardzo wiele owoców możemy spokojnie zamrozić, nie martwiąc się o ewentualną utratę walorów smakowych. Pomyślmy już teraz o zimowych pysznościach!